Favoritt 1
Sashimi med ponzusaus
Nok salmalaks til antall personer - litt avhengig av om det serveres som en forrett eller en egen rett.
Salmalaksen skjæres i passe tynne skiver med en helt ren kniv på et helt rent oppskjærsbrett. Annen laks bør helst ha ligget et døgn i fryser før den skjæres opp. Pass på at kvaliteten er god og at fisken er fersk. Sett fisken i kjøleskapet mens du lager sausen. Eller du kan lage sausen før du skjærer opp. Uansett - ta så lite som mulig på selve fiskekjøttet.
En ponzusaus kan lages på et utall måter. Hovedsaken er at den består av noe salt, søtt, syrlig og spicy. Saltet i form av soyasaus, det søte kan være sukker, honning eller sirup og det syrlige kan være sitron, lime, usøtede bær eller appelsin.
0,5 dl soyasaus
0,5 dl limejuice
1 ts til med honning eller sukker
litt vårløk i tynne skiver eller hakket koriander
1 ts ingefærpulver
bittelitt chilipulver (kan sløyfes)
litt hvitløk (kan sløyfes)
Favoritt 2
Laksetartar med rødløk,kapers og chips
150 g salma (laks)
1 sammenpisket eggeplomme (kan sløyfes)
50 g rød løk
1 ss hakket koriander
2 ts revet pecorino
1 ts sennep
2 ss god olivenolje
noen flak gode chips - jeg har brukt Tyrrells
Salmaen og rød løk hakkes i biter. Deretter blander du sammen alle ingrediensene og pynter med noen flak gode potetchips på toppen. Egget kan droppes da holder fasongen på tartaren, men jeg synes eggeplommen gir en slags saus hvor smakene setter seg veldig godt.
Favoritt 3
Salmakrem
100 g salma
100 g hjemmelaget mascarpone
1 ss sitronsaft
litt hakket koriander
litt chili, hvitløk og ingefær
salt og pepper
Denne smaker godt både som en liten smak - slik jeg har gjort her, men også på en god toast eller rullet i lefse for tapasbordet.
Og alle tre får du til etter jobb. Enkelt, sunt og supergodt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar