fredag 3. september 2010

Laks med creme fraiche- og limesaus

Denne oppskriften er tilpasset litt etter en oppskrift jeg fant på Tines hjemmesider, og jeg kan tenke meg mange variasjoner over temaet. Forretten er både god og dekorativ i tillegg til at den er svært enkel å lage.

Ingredienser
Salmalaks (50g per person for en forrett, litt mindre for en bit fingermat)

1 beger creme fraiche (ganske mye, men restene går til nesten hva som helst)
Revet skall og saften av en lime
2 ss akasiehonning
1 fedd knust hvitløk
Litt chilipulver eller annet krydder
Smakes til med salt og pepper

Garnityr
Vårløk, koriander, gressløk eller sjøgress.

Bland ingrediensene utenom salmalaksen til en saus og la smaken sette seg ved å la den stå i kjøleskap minst en halv time. I mens skjærs rå salmalaks opp i passende biter og settes på spyd for eksempel i et dekorativt glass og strø over "noe grønt".



2 kommentarer: