fredag 11. januar 2013

En ekte amerikansk hamburgerdrøm


Det er en ting jeg aldri blir lei av å spise ute til lunsj - en skikkelig god hamburger, en amerikansk klassiker. Jeg har byttet ut hamburgerbrødet med skiver av landbrød. Hamburgere er jo ikke allverdens avansert mat, men det er dressingen som følger med denne jeg synes er ekstra god og det grillede brødet. Hele pakka egentlig.

Til fire burgere
500 g karbonadedeig
1 pakke bacon

Litt salat,løk, tomat og sure agurker hører med. Ost er valgfritt.

8 skiver landbrød
litt olivenolje
1 fedd hvitløk

Jamie Oliver's spicy mayo
2 ts majones
2 ts yoghurt naturell
1 ts ketchup
1/2 ts røkt paprikapulver (eller kajennepepper)
juicen av 1/4 sitron

Bland ingrediensene sammen.

Varm opp ovnen til 200 grader
Stek bacon i panne før du steker hamburgerne. Noen pleier å blande inn salt og pepper i burgere. Jeg synes det er greit å salte å dele karbonadedeigen i fire like store biter og steke den i tørr panne. 

Ha litt olivenolje over skivene og bruk et hvitløksfedd til å gni over brødskivene. Grill i ovnen noen få minutter. 

Monter burgeren og server litt fredagsglede!

3 kommentarer:

 1. Nam nam! Jeg elsker hamburgere. Interessant at du velger karbonadedeig - det er jo mange som mener at man må ha mye fett i kjøttet på burgere, men jeg er faktisk uenig med dem, og enig med deg. De beste burgerne jeg har spist, har vært magre, men med skikkelig grillskorpe. I tillegg har de vært grovkverna. Jeg har akkurat fått meg kvern til kjøkkenmaskina mi, og grovkverner min egen. Anbefales!

  PS: den dressingen hørtes god ut. hvor får man tak i røkt paprikapulver?

  SvarSlett
 2. Jeg tror jeg velger karbonade delvis av vane, delvis fordi jeg synes det passer i burger og delvis fordi det er en god del mindre fett!

  Røkt paprikapulver har jeg som regel fått fra utlandet, i Spania har de det "over alt", og jeg har kjøpt mitt på Harrods i London. Det er mulig de har det på Gutta på Haugen om du bor i Oslo - eller tilsvarende delikatesseforretninger. Mathallen i Oslo burde definitivt ha det?

  Ellers har jeg aldri prøvd denne nettbutikken, men her kan du i alle fall få tak i en økologisk variant:

  http://www.docevika.no/products/spansk-rokt-paprika-pulver-sterk

  Når det gjelder oppskriften tror jeg faktisk jeg vil vurdere litt mindre sitron neste gang. Også er jo chimichurri godt til burger. Men det kunne kommet inn i tillegg...

  SvarSlett
 3. og forresten: Jeg fikk kjøkkenmaskin i gave og det skulle fulgt med kjøttkvern, men tok lang tid før jeg oppdaget at den esken hadde de glemt å legge ved... Så jeg har fortsatt ikke fått meg det. Står på listen. Sammen med sånn opplegg til pølsemaking :)

  SvarSlett