søndag 8. mars 2015

Bananbrød med lønnesirupsglasur



Jeg har skrevet om banankake eller bananbrød flere ganger før. Jeg lærte å lage det da jeg var student og til stadighet hadde bananer som ble liggende å bli brune ettersom jeg er litt kresen på timingen for å spise dem. Det fine med bananbrød er at banenen gir kaken perfekt fuktighet så du trenger ikke å tilsette verken smør eller olje. Du kan også bruke litt melk eller juice og velge mellom yoghurt, melk, creme fraiche eller en fløteskvett. Med andre ord kan du bruke det du har av rester i skapet i tillegg til bananene. 



Til en brødform
3 egg
225 g mel (ev iblandet havremel)
200 g sukker (gjerne en blanding av hvitt, brunt og sirup)
2-3 overmodne bananer
1/2-1 dl yoghurt (eventuelt melk, creme fraiche eller fløte)
1 ts vaniljeekstrakt
2 ts bakepulver

Pisk egg og sukker. Bland mel og bakepulver. Ha i moste bananer, vaniljeekstrakt og yoghurt. Rør det hele sammen og ha det i en smurt brødform. Stek på 175 grader i 30-40 minutter. Pass på at kaken er gjennomstekt. 

Alle kaker ser jo morsommere ut med glasur, og du kan bruke en melisglasur med litt lønnesirup eller en kremostglasur.

Glasur
100 g kremost
2 ss lønnesirup
1/2 ts vaniljeekstrakt
2 ss smeltet smør
omtrent 100 g melis

Visp kremosten luftig og tilsett lønnesirup, vaniljeekstrakt og smør. Bland inn melisen til du har en konsistens du liker på glasuren. Den kan være flytende eller tykkere. 


Kaken er pyntet med kandiserte fioler. Kjøpt det neste gang du er i Sør-Frankrike.

Server i skiver med en god kopp te...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar