mandag 21. oktober 2013

Enkel høstsuppe med gulrot, eple og karri


Suppe er perfekt på mørke og kalde høstkvelder. Det er fortsatt både gode gulrøtter og epler i butikken. Jeg liker kombinasjonen av det søte og det syrlige. Det går også fint an å bytte ut gulrøttene med gresskar. Suppe er enkelt og lage og tar ikke særlig lang tid om du har kraften klar. Her må jeg innrømme at jeg synes det er greit å bruke en buljongterning eller annen type ferdig kraft. Men det nytter ikke å si at Toro er like godt eller at man bare kan jazze opp en ferdigvariant. Dette har alle tid til.

Til fire personer
2 sjalottløk
2 hvitløksfedd
500 g gulrøtter
3 epler
1,5 liter grønnsakskraft
1-2 ts karripulver
salt og pepper

litt lettyoghurt og urter til garnityr

Skrell gulrøttene og eplene og del i terninger. Finhakk sjalottløk og hvitløk og blank det med litt olje i en gryte. Ha over grønnsakskraften, gulrøttene og eplene og kok til grønnsakene er møre. Tilsett karripulver. Kjør suppen jevn med en stavmikser og smak til med salt og pepper. 

Server med ferskt brød, litt lettyoghurt og urter. Sunn middag på cirka 30 minutter. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar