Selv om jeg er glad i ost, inkludert milde blåmuggtyper, er det noe begrenset hvor mye en enmannshusholdning klarer å konsumere. Jeg ender derfor ofte med å lage en eller annen salat som inneholder frukt eller bær, nøtter og blåmuggost i en form. For meg må det være både noe søtt og noe syrlig til blåmuggost i mat for at det skal harmonere. Har du ikke blåbær passer det også veldig godt med appelsin eller pære.
Blåmuggdressing
100 g myk blåmuggost
1,5 dl mager kesam
2 ts akasiehonning
2 ss melk
1 ts sitronsaft
Mos muggosten med en gaffel. Rør inn kesam, akasiehonning, melk og sitronsaft.
Balsamicoglaserte valnøtter
1 ss mørkt moscovadosukker
1 ss akasiehonning
1 ss olivenolje
1 ss balsamico
1 kopp valnøtter
Varm opp sukker, honning, olivenolje og balsamico i en kjele. Kok til det tykner og tilsett valnøttene. Pass på at de er godt dekket av blandingen og la dem "riste/steke" i et par minutter. Ha dem over på et bakepapir og skill valnøttene fra hverandre. Oppbevar i tett boks.
Salat til en person
Bruk litt babyleafsalat, noen blåbær, valnøtter og litt av blåmuggdressingen. Hvis ønskelig kan man også tilsette litt sprøstekt bacon.
Passe enkelt - og veldig godt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar