mandag 8. april 2013

Salat med blåmuggdressing, kandiserte valnøtter og blåbær

Selv om jeg er glad i ost, inkludert milde blåmuggtyper, er det noe begrenset hvor mye en enmannshusholdning klarer å konsumere. Jeg ender derfor ofte med å lage en eller annen salat som inneholder frukt eller bær, nøtter og blåmuggost i en form. For meg må det være både noe søtt og noe syrlig til blåmuggost i mat for at det skal harmonere. Har du ikke blåbær passer det også veldig godt med appelsin eller pære.

Blåmuggdressing
100 g myk blåmuggost
1,5 dl mager kesam
2 ts akasiehonning
2 ss melk
1 ts sitronsaft

Mos muggosten med en gaffel. Rør inn kesam, akasiehonning, melk og sitronsaft.
Balsamicoglaserte valnøtter
1 ss mørkt moscovadosukker
1 ss akasiehonning
1 ss olivenolje
1 ss balsamico
1 kopp valnøtter

Varm opp sukker, honning, olivenolje og balsamico i en kjele. Kok til det tykner og tilsett valnøttene. Pass på at de er godt dekket av blandingen og la dem "riste/steke" i et par minutter. Ha dem over på et bakepapir og skill valnøttene fra hverandre. Oppbevar i tett boks.

Salat til en person
Bruk litt babyleafsalat, noen blåbær, valnøtter og litt av blåmuggdressingen. Hvis ønskelig kan man også tilsette litt sprøstekt bacon.

Passe enkelt - og veldig godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar