mandag 21. januar 2013

Den beste granolaen


Granola passer kanskje enda bedre til dessert enn som frokost. I små doser bør det likevel være lov å unne seg denne. Granolaen dufter utrolig godt - og smaker enda bedre med litt yoghurt naturell. Hverdagsluksus...

250 g havregryn
150 g  mandler
50 g linfrø
50 g sesamfrø
75 g solsikkefrø
50 g kokos
2 ts kanel
1 ts ingefærpulver
1/2 ts salt

Forvarm ovnen til 150 grader. Bland det tørre i en stor bakebolle

50 g honning/sirupblanding
0,5 dl solbærsirup
2 ss solsikkeolje
60 g demerarasukker

Smelt honning/sirupsblandingen og ha i solbærsirup, solsikkeolje og demerarasukker.
Ha sukkerblandingen i bakebollen med havregrynsblandingen og rør godt ut.

150 g rosiner


Ha det hele unntatt rosinene på et bakbrett og stek i 45 minutter. Rør i blandingen i blant slik at fargen bli jevn. Tilsett rosinene når det er ti minutter igjen å steke. Når blandingen er ferdigstekt avkjøles den og has i luftett boks.

Kjempefin som vertinnegave i celloanpapir er granolaen også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar