lørdag 3. september 2011

Lørdagskos for voksne - fikensalat





Denne genialt enkle, men samtidig utrolig smakfulle retten ble jeg introdusert for av en veldig hyggelig venninne jeg fikk gleden av å reise en tur på landet med i sommer. Retten er perfekt som kveldsmat, lunsj eller som en starter før ostefatet kommer på bordet. Og så enkelt at til og med mannen din kan klare det. Oppvask blir det også minimalt med. Det er jo fint når tilgang på varmt vann er noe redusert.

Til 4 personer
1 pakke god spekeskinke
1 pakke ferdig kuttet salat (jeg sa det var tur på landet)
4 ss fikenmarmelade
1 pakke kirsebærtomater
1 neve valnøtter
50 gram revet parmesan
Noen spiseskjeer god olivenolje og balsamico


Begynn med å legge spekeskinke med et tynt lag fikenmarmelade på askjettene. Ha over grovhakkede valnøtter og anrett salaten på et fat og la gjestene helle over det de synes er en passe mengde god olivenolje (det må være den typen med den litt gressaktige smaken) og balsamico.


Avslutt kvelden med et lekkert ostefat.


Gøy på landet




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar