fredag 16. september 2011

Har du ikke hørt om tomat tarte tatin? Perfekt til fredagskos!Tarte tatin - den deilige franske opp-ned-eplekaken har du helt sikkert hørt om og kanskje prøvd. Uten å undervurdere gode lesere tør je imidlertid tippe at de færreste har forsøkt seg på tarte tatin med tomat. En kjempegod, frisk og rask fredagsrett som passer til en grønn salat.Hvorfor ikke bytte ut tacoen for en gangs skyld?


Bunn (eller skal jeg kalle det topp??)
125 g smør
200 g hvetemel
2 ss kaldt vann


Fyr opp ovnen til 175 grader. Bland det hele sammen i en food processor til du har en fin tertebunn. Du kan selvfølgelig også bruke en skikkelig butterdeig. Da ser den kanskje enda flottere ut. Hvil i kjøleskap en halv time og kjevle deretter ut en tynn deig som kan dekke paiformen din.


Fyll
350 g mellomstore tomater eller cherrytomater
1 løk i skiver (valgfritt)
1 neve frisk timian
50 g revet parmesan
2 ss balsamico eller annen god rødvinseddik
2 ts sukker
Salt og pepper


Rens tomatene for kjerner hvis du bruker mellomstore tomater. Hvis du bruker cherrytomater kan du la dem være hele. Dekk bunnen av en paiform (altså uten paibunnen som er paitopp). Ha over frisk timian, eventuelt løk, revet parmesan balsamico, sukker, salt og pepper. 


Ha bunnen på toppen, og stek på 175 grader til tomatene er gjennomkokte og toppen gyllent stekt. La tarte tatinen hvile på benken i fem minutter før du snur den opp ned på et fat. Pynt med en grønn salat og server. Dette kan du bruke til hva som helst!


God helg!


1 kommentar: