søndag 29. mai 2011

Grillet andebryst er skikkelig søndagsmiddag

Etter en uke på andre siden av jorden, er det godt å komme tilbake til det vante. Enda bedre er det å komme tilbake til søndagsmiddagen. Og har du ikke andebryst i kjøleskapet i dag, kommer det nok en søndag neste uke.


Jeg liker andebryst aller best med en god rødvinsaus og smørkokte erter. I går prøvde jeg meg med litt pastinakk-og persillemos i tillegg. Denne oppskriften er relativt enkel. Det kan lønne seg å begynne med rødvinsausen siden denne skal koke inn ganske lenge.


Til to personer
2 andebryst fra Holte gård


Skjær rutemønster på andebrystenes skinnside. Forsøk å ikke skjære igjennom til kjøttet. Det finnes mange gode måter å få andebrystene gode på, men denne enkle metoden funker bra og du får sprøtt og godt "andesvor". Grill andebrystene om lag fire-fem minutter på hver side. Begynn med skinnsiden ned. Tørk av fettet litt underveis så slipper du at grillen tar fyr.


Vi pleier verken å bruke salt eller pepper under grilling, men har dette på ved servering.


Smørdampede sukkererter
1 pakke sukkererter
1 ss smør
salt og pepper


Ertene gjør du til slutt. Ha litt vann i en kjele og kok opp sammen med smør, salt og pepper. Tilsett sukkererter og kok i 1 minutt. Hell av vannet og la ertene dampe tørre. Da er de fremdeles sprøe og gode.


Pastinakk- og persillerotmos
1 liten persillerot
1 pastinakk
2 ts sitron
2 ss seterrømme
1 ss smør
salt og pepper


Skrellpastinakk og persille og del i biter. Tilsett sitron og vann og kok  røttene møre. Hell av vannet og tilsett de øvrige ingredienser. Mos til du får en passende konsistens.Rødvinsaus
1,5 ss sukker
1 banansjalottløk
1 dl rødvin
0,5 dl portvin
1 dl solbær (om du har)
5 dl kraft (av and, kalv eller kylling)
litt maisenna
salt og pepper


Karamelliser finhakket banansjalottløk og tilsett rødvin, portvin, solbær og kraft. Kok inn til en femtedel er igjen og smak til med salt og pepper.Juster tykkelsen på sausen med litt maisenna rørt ut i kaldt vann. Jeg synes denne sausen blir aller best med litt solbær i, men dette kan også godt sløyfes.


Bedre grillmat skal du lete lenge etter...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar