lørdag 5. mars 2011

Lemon curd til fastelaven

Mest inspirert av moren til mannen i mitt liv, og ekstra etter å ha sett kokkene i Masterchef lage lagkake med lemoncurd, fant jeg ut at dette var noe jeg måtte prøve. Jeg må innrømme at jeg enda ikke har smakt denne lille delikatessen som er umåtelig populær i Storbritannia.

Kanskje jeg har en liten matskeptiker i meg likevel.. Men med noen bruksområder, ble det straks et mer interessant prosjekt. Til kaker, desserter eller litt på brødskiven. Lemoncurd er friskt og fristende.


Til et syltetøyglass
2 store sitroner
2 store egg
1,5 dl sukker
4 ss usaltet smør

Bruk et rivjern til å rive av alt skallet på sitronene. Spar på dette, og klem ut saften av sitronene (1,5 dl holder). Bland sitronskallet med sukkeret og visp inn egg og sitronsaft. Ha dette i en liten kjele som du setter i en større med vann. For å si det enkelt. Lag et vannbad. Rør i blandingen, pass på at vannet ikke koker, men syder, og fortsett å røre til det tykner - til en curd. Tenk litt sånn konsistens som hjemmelaget vaniljekrem. Kjær deretter blandingen med n stavmikser for å løse opp sitronskallet helt, og sil det hele. Rør inn det myke smøret og ha i et koselig glass.

Det kan være en ide å prøve deg frem til balansen mellom sukker og sitron som du liker best. Denne blir ganske syrlig. Hvorfor ikke friske opp fastelavensbollene på søndag? Eller kjempefin som en liten vertinnegave i et fint glass.

4 kommentarer:

 1. Lemon curd er nydelig! Har aldri prøvd å ha det på boller, men skal prøve det i dag sammen med pisket krem.

  SvarSlett
 2. Jeg tror detnblir en frisk kombinasjon og skal, kanskje ikke så overraskende, prøve dette selv :)

  SvarSlett
 3. Siw Noria Øiongen19. februar 2012 kl. 13:59

  Dette smaker jo helt fantastisk! Klar til å ta imot familien på bollesøndag! :)

  SvarSlett
 4. Så flott! Passer jo også på andre dager enn fastelavn!

  SvarSlett