torsdag 22. juli 2010

Jentepiratene

Min første Oslosommer så ut til å falle fullstendig i fisk. Værmessig i alle fall, men plutselig tittet sola frem på yr. Det tok ikke mange minuttene før tekstmeldingen tikket inn fra den andre jentepiraten med grill- og badeinvitasjon. Panteren i morgen? Laks på grillen? Kapteinpiraten er et oppkom av gode ideer og såpass sjarmerende at det er umulig å si nei. For øvrig lider jeg også av litt dårlig samvittighet fordi den planten hun etterlot seg på kontoret mitt vel ikke lenger akkurat ser helt ut slik som den gjorde da den ble plassert der. Nok om det. Jentepiratene jobber for øyeblikket sammen, men har også bodd sammen, feriert sammen, trener til halvmaraton sammen og absolutt laget mye mat sammen. La oss derfor håpe at dette sterke, nærmest søsterlige båndet overskygger denne planten litt slappe situasjon (dagens understatement).


Jentepiratene smugspiste litt Roquefort på speltkjeks før gjestene kom.


Jazzlaks - salmalaks i folie
Urter
Salt
Pepper
Litt oljeGrønnsakspakke
Squash
Paprika
Løk
Champignon
Salt
Pepper
Olivenolje
Ingefær
Hvitløk
Soyasaus

Grill pakkene sånn akkurat passe lenge. For å unngå å falle for fristelsen med å spise ventepølser kan du for eksempel ta en svømmetur rundt nærmeste bøye i mellomtiden. Eller manne deg opp til å hoppe fra Panteren (min plan).Jomfrusalat
Nypoteter
Godt med sennep
Litt olje
Krydder og urter etter smak
Chorizopølse i små biter (ev. fårepølse, pepperoni eller annen spekepølse)
Rød løk

Jomfrusalaten har fått navnet etter at jentepiratene eksperimenterte med potetsalater under tokt på Jomfruland. Resultatet ble overraskende bra, og passer til alt - så godt som. Del potetene i passe store terninger og kok dem til de er møre, men fremdeles har god fasthet. Skjær løk i halvmåner og bland det hele sammen til en salat.I tillegg komponerte jentekapteinen en creme fraichesalat med sitron, salt, pepper, hvitløk og persille.

Mengdene må nesten tilpasses hvor mange som har tenkt til å spise og hvor langt man har tenkt å svømme etterpå. Jeg innrømmer at det kanskje ikke å anbefale å kjøpe engangsgrill selv om det ettertrykkelig står at det er partyversjonen, men det var det vi hadde for hånden. Laksen skal uansett ikke gjennomstekes, men ha en rød kjerne. Men neste år, eller kanskje allerede neste uke blir det en skikkelig grill i stedet...

Grilltips fra en noe mer reliabel kilde (Bent Stiansen): http://www.klikk.no/mat/spise/article473659.ece

Disclaimer:
Den opprinnelige planen var faktisk å grille, men i dette tilfellet skylder jentepiratene på at retretten til St.Hanshaugen utelukkende skyldes plutselig striregn. Prinsippet er det samme enten man har det på grill eller ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar