mandag 19. juli 2010

Helgemeny ute mot havet...


Jeg var så heldig å bli invitert med sjefskritikeren til sjøen. Etter en liten uke på jobb føles seilferie med venninne i forrige uke som et fjernt minne. At regnet øser ned bidrar vel heller ikke til den store sommerfølelsen. Lovnad om hytte, sjø, måkeskrik, grilling og morsomme samtaler med kritikerens far (grillsjefen) og mor (innkjøpssjefen) gjorde imidlertid valget om å rulle seg ut av byen enkelt. Å trekke mot sjøen er smittsomt, men når man får lov til å kjøre toppløs hjelper det svært så mye på kø-stemningen, både brødbakeren og sjefskritikerens (nåja, for han hjelper det stort sett å putte på litt blodsukkerstimulans).

På vei ut mot sjøen ble det nok tid til å filosofere hva helgen ville bringe av kulinariske opplevelser. Det nærmet seg skjærgårdsidyllen, og jeg kunne nærmest kjenne duften av grill- eller var det skalldyr som pirret min fantasifulle luktesans.

Fredag kveld ble det krabber, aïoli og saltbrød fra den lokale fiskebutikken, mens lørdag og søndag var det duket for grilling av henholdsvis hamburgere og steinbitt. Jeg var kastet ut av det gode selskap (kvinner skal ikke grille, men nyte maten). Min kjennskap til hvordan grillmåltidene ble stelt i stand er derfor kun basert på svake observasjoner.

Krabber
1 krabbeskjell per person
Saltbrød
Sitronpepper
Aïoli

Enkelt, men fantastisk godt!

***
"Hva vil du spise i kveld?" "Jeg er fleksibel". "Ja, men i dag skal du bestemme". "Da sier jeg hamburgere. Er du sikker på det?". "Definitivt".


Hamburgere
250 g kvernet rent kjøtt per person
Vellagret ostLettgrillede loffskiver eller hamburgerbrød

Tilbehør
Salatblanding (ruccola og hjertesalat)
Tomater
Avocado
Rød løkGrillede amadinepoteter med pinjekjernerJeg er ganske sikker på at temperaturen på grillen var rundt 250 grader...

***


Steinbitpakker
Smør
200 g steinbitfilet per person
Litt purreløk
Litt sellerirot
Gulrot
Paprika
Fiskekrydder

Ryktene gikk om at grillsjefen la steinbitfiletene i en foliepakke på litt smørog drysset over grønnsaker i terninger og litt krydder, og stekte til filetene var perfekte.

Tilbehør
Superbra steinsopprisotto (ferdig blanding, men tilsatt litt rødløk, hvitvin og parmesan)

Den perfekte avslutning på en perfekt helg...

2 kommentarer: