tirsdag 3. mai 2011

Pip på dåse - ølkylling

Pip på dåse som det blant annet kalles på dansk er ganske tøft. Det er også en god måte å lage grillmat på, og du kan forvandle en liten og rimelig priorkylling til en saftig og smakfull rett. Det er til og med lett. Selvsagt kan du også bruke en finere kylling.


Til 2-4 personer
1 kylling
1 ølboks (med øl så klart)
krydder


Rub
Bland sitronskall, litt sitronsaft og olivenolje sammen med røkt paprikapulver, hvitløk, salt og pepper. Eller du kan velge en annen krydderblanding du liker selv. 
I følge alle oppskriftene jeg har lest er det viktig at halvparten av ølen først helles i kokken før ølboksen blir kappet av i toppen med en skarp kniv eller saks. Vær forsiktig.
Tørk kyllingene med et kjøkkenpapir utenpå og inni. Gni den inn med ruben. Dersom du ikke har vært sent ute har det selvsagt ikke vært noe i veien for å gjøre dette steget allerede kvelden før. 


Ha litt godt krydder i ølet som er igjen i boksen. For eksempel laubærblad, urter, hvitløk, salt og pepper


Sett kyllingen oppå ølboksen, og stek på indirekte varme på grillen i om lag en time eller til det renner klar væske ut når du stikker i kyllingen. Det er lov til å åpne litt før steketiden for å sjekke at kyllingen ikke blir brent, men noe av trikset for å få sprøtt skinn på kyllingen er å ikke åpne lokket før kyllingen er omtrent ferdig. 


Server med stekte poteter og grillet asparges.


Herlig!


1 kommentar: