I Norge er tapas festmat. I Spania er det uformelt og tilbehør til drikke. Det som dekker maten. Uansett er det vel ikke så nøye hvordan de gjør det i Spania. Litt inspirasjon er det vel lov til å hente til en norsk fiesta. Spansk uke er derfor perfekt når vi går inn i 17. mai-uken.
Min første er marinert svin som kan stekes som relativt store terninger eller selvsagt på coctailpinner.
Pinchos morunos har arabisk preg og er herlig smaksrikt.
1 hel svinefilet
1,25 dl god olivenolje
3 ss hele kuminfrø
3 ss hele koriander
1/2 ts chilipulver
1 ts røkt paprikapulver
1 ts oregano
1 ts gurkemeie
salt og pepper
Skjær kjøttet i passende biter. Jeg liker dem litt rause. Bland ingrediensene til oljen og ha marinaden over kjøttet og la det trekke noen timer eller over natten.
Stek bitene i stekepanne og server til tapasbordet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar