Fra I know how to cook |
Til 4 personer
80 g mel
80 g smør
4 dl melk
100 g Gruyere (eller annen blanding av god moden ost)
4 egg (skill plomme og hvite)
salt og pepper
smør eller olje til smøring av formen
Varm opp ovnen til 180 grader.
Lag en tykk bechamelsaus av mel, smør og melk. En lyninnføring i bechamel: Smelt smøret og rør inn melet. Ha kokeplaten på middels varme. Tilsett melken litt og litt mens du hele tiden rører. Det gjelder å være tålmodig for å få en perfekt, tykk og klumpfri bechamelsaus.
Trekk kjelen til side og tilsett reven ost. Jeg brukte ekstra vellagret Norvegia, pecorino og mozarella. La stå til blandingen er romtemperert og rør deretter inn eggeplommene, salt og pepper.
Stivpisk eggehvitene og vend dem inn til du har en fin røre. Hell i den smurte formen (eller bruk 4-5 små individuelle former). Stek på 180 grader i 30 minutter og skru deretter varmen opp til 220 grader og fortsett i 15 minutter til. Ikke åpne ovnsdøren. Jeg vet ikke om dette rådet er et kjerringråd eller om det er vitenskapelig, men jeg fulgte det i alle fall selv med et bra resultat.
Server med en BLT-salat. Og litt god olivenolje og balsamico så klart :)
Litt må du nok regne med sufleen faller ned innen du rekker å servere... |
Hei Linn ;)
SvarSlettDen suffleen ser helt vidunderlig ut!
Takk:) den ble nesten overraskende bra!
SvarSlett