1 kg svinenakke
500 g gule erter (tørre)
3 gule løk
2 ts timian
2 laubærblader
1 liten sellerirot
4 gulrøtter
1 purre
3 l vann
3 buljongterninger
salt og pepper
Etter å ha saltet svinenakken kvelden før og lagt ertene i vann, helte jeg av vannet og skar svinenakken i små terninger. Deretter skar jeg opp løk og sellerirot. Puttet alt i en kjele med timian, laubærblader, buljongterninger og vann og kokte i 3 timer. 20 minutter før koketiden var over tilsatte jeg gulrøtter og purre. Siden jeg som sagt ikke brukte saltet svineknoke smakte jeg til med litt salt og pepper til slutt.
Mens suppen koker kan du for eksempel kose deg med noen interiørblader og flere kopper te. Eventuelt lage søndagsdesserten..
Ertesuppe serveres med annen spekemat som vossakorv, spekeskinke eller lignende og eventuelt litt godt brød. Utrolig lettvint mat så lenge du har noen timer hjemme uansett.

Suppe er nydelig om vinteren - det er få ting jeg liker bedre enn å tulle meg inn i et pledd i sofaen med en stor kopp varm suppe :)
SvarSlettJeg er enig. Og en annen ting med suppe er at litt ekstra porsjon gjør at man har utrolig lettvint mat for eksempel etter trening!
SvarSlett