onsdag 15. desember 2010

Brokkolisuppe med hvitløksbrød


Sjefskritikeren er inne i et bli sunn modus. Jeg tror derfor han blir veldig fornøyd når han får suppe til kveldsmat. Det jeg kanskje glemte litt å nevne var mengden creme fraiche som finnes i denne suppen...




1 rødløk
1 brokkoli
1 fedd hvitløk
1 liter hønsekraft
1,5 dl creme fraiche (kan reduseres eller erstattes med rømme, melk, fløte etc)
salt 
pepper
litt tabasco
litt smør
litt olivenolje

bacon

loff
smør
hvitløk
urter



Finhakk rødløken og blank den med litt smør og olivenolje. Tilsett hvitløken. Hell over kraften, kok opp å ha i brokkolien i små bunter. Kok i fem minutter. Kjør gjennom blandingen med en håndmikser, og smak til med creme fraiche, tabasco, salt og pepper.

Stek baconet sprøtt på middels høy varme, og la det tørke av på et kjøkkenpapir.

Lag hvitløksbrød ved å ta litt smør, hvitløk og urter på brødet og strø over litt parmesan eller annen god ost. Stek noen minutter på 175 grader.



Server suppen med baconet og hvitløksbrødet.


Dette er faktisk suppe med bacon. Denne gangen kom jeg bare i skade for å drukne baconet litt...




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar