tirsdag 14. desember 2010

Berlinerkranser


Denne oppskriften har jeg funnet på Tines mat app til iphone. Det er piratkapteinen som har vært ansvarlig for resultatet siden det er hun som er den store berlinerkranseelskeren. Jeg synes det er litt pussig å ha kokte eggeplommer i. Hva hadde blitt resultatet dersom de for eksempel ikke var kokte - noe som ville vært litt mer praktisk. Men i julen er det ingen grunn til å eksperimentere.

2 hardkokte eggeplommer
2 rå eggeplommer
125 g sukker
250 g romtemperert smør
300 g hvetemel


 eggehvite til pensling
litt perlesukker til pynt


De kokte eggeplommene skal gnis ut med de rå og deretter røres godt med sukker. Tilsett romtemperert smør og siktet hvetemel vekselsvis. Avkjøl deretter deigen. Trill så ut til små 10 cm lange pøler som formes til kranser, pensle med egg og strø med perlesukker.

Stek berlinerkransene på 175 grader i om lag 15 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar