søndag 1. mai 2011

Hjemmelagde marshmallowsHerlig amerikansk kliss. Det er mulig det ikke er noen stor hensikt med å lage marshmallows selv, men de smaker i alle fall kjempegodt og blir helt ferske, myke og deilige. Det eneste kanskje ikke alle har i skapet er et sukkertøystermometer som fins hos Panduro eller gode kjøkkenbutikker. Noe lavkarbo er marshmallows så definitivt ikke, men her er de...


25 g gelatinpulver (1 pakke)
2,4 dl kopp kaldt vann 
3,5 dl sukker
2,4 dl lys sirup
en knivsodd salt
1 ts vaniljeekstrakt (eller annen smaksekstrakt)


0,5 dl maisena
0,5 dl melis
litt nøytral olje


Hell halvparten av vannet sammen med gelatinpulveret i en miksebolle og la stå mens du koker opp resten av vannet, sukker, sirup og salt på middels varme til det når 115 grader. Bruk sukkertøystermometeret for nøyaktig temperatur. Massen er nå lysebrun (kanskje mest på grunn av sirupen, for temperaturen er ikke høy nok til at det har blitt karamell. Fjern kjelen umiddelbart fra platen.


Sett mikseren på lav hastighet og begynn å tilsette sukkerblandingen over gelatinen i en liten stråle langs kanten. Når du har tilsett hele den varme sukkerblandingen setter du mikseren opp i fart. Akkurat nå ser ikke marshmallowsen ut til å ha den lekre hvite fargen du har tenkt, men holder du på lenge nok vil blandingen tredobles i størrelsen og fargen bli flott og fin. Mot slutten tilsetter du en teskje vaniljeekstrakt.


Bland maisena og melis og ha det i en bolle. Smør en form på størrelse med en halv langpanne med olje og sikt over maisena/melisblandingen til det dekker formen godt. Noen har også bakepapir i bunn før de smører. Om du ikke har en form som er perfekt på størrelse går det bra. Jeg brukte en lasagneform og fikk ganske høye marshmallows. Blir litt vanskeligere å skjære opp, men det går bra!


Hell så marshmallowsblandingen i formen, sikt over melis/maisena og la det stå på benken i minst fire timer eller over natten før du skjærer opp i biter og har i en tett boks (f.eks isboks). Strø over resten av maisena/melisblandingen og rist godt.


Marshmallowsen kan selvsagt pyntes med sjokolade, nøtter, kokos eller det du måtte ha i huset. 


Så enkelt og så godt - og perfekt som tilbehør til en isbasert dessert.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar