onsdag 30. mars 2011

Italiensk marengskake med mascarponekremBilder blir ikke alltid perfekte med iPhone, men jeg kan love at denne kaken er super. 


Marengs er perfekt når du har brukt en drøss med eggeplommer til noe helt annet. Bruk 3-5 eggehviter avhengig av hvor store eggene er eller hvor mange hviter du har til overs. Marengsbunnen trenger jo ingen form, så den lager du til slutt bare i en passende størrelse uansett. Jeg hadde  store eggehviter, og brukte derfor dem. Marengsbunnen holder seg godt så den kan godt lages umiddelbart når du har eggehvitene tilgjengelig. Deretter kan den bare ligge tørt noen dager til du skal bruke bunnen. Denne kaken kan minne litt om en pavlova, men er noe kraftigere på smak.


Marengsbunn
3 eggehviter
175 g melis


Visp eggehvittene stive og tilsett melisen litt etter litt. Fortsett til du har en fremdeles luftig "eggehvitedosis" som begynner å bli blank. Legg den utover i den formen du ønsker og stek i 2 timer på 110 grader. Det pleier i alle fall å funke for meg. Da hender det den fortsatt er litt sticky inni, så liker du den helt sprø bør du steke enda lengre. 


Macarponekrem
250 g mascarpone
3 egg
100 g melis
1 ts vaniljeekstrakt eller 1 ss rom


Skill plommer og hvitter og stivpisk eggehvitene. Pisk plommene sammen med vaniljeekstrakt og melis. Pisk inn mascarponen og vend til slutt forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene. Ha kremen over marengsbunnen og server med frukt og bær. Jeg har brukt blåbær og bringebær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar