onsdag 9. juli 2014

Sommerens beste pavlova med bær og hjemmelaget vaniljekrem

Egentlig burde jeg kalle den noe annet enn Pavlova. Det er alltid skummelt å skrive om en klassiker. Det er så mange meninger om hva som var opprinnelsen, hvordan man skal gjøre det for å få ekte vare osv. La meg derfor si det slik. Dette er en marengskake med vaniljekrem og bær. Om den ville blitt godjent av den russiske prima ballerinaen den har fått navnet etter er høyst usikkert. Jeg har ikke satt mine føtter verken i New Zealand eller Australia (som slåss om hvor den ble laget første gang), men jeg liker musikk fra the roaring twenties om det kunne veie opp for noe. Kall den hva du vil... jeg lager den slik...



Marengsbunn
175 g sukker (gjerne finkornet)
3-4 eggehvitter

Pisk hvittene fluffy til å begynne med. Ha i en spiseskje sukker og visp videre til sukkeret løser seg opp. Fortsett å tilsette litt og litt av sukkeret til du har en marengs som er så stiv at du kan holde bollen opp ned uten at det faller ut. Ikke overdriv. Konsekvensen av hva som kan skje er jeg litt usikker på, men de lærde sier at det er mulig å piske for mye.  Bruk en springform eller bare ha marengsen direkte på et bakepapir og stek på 125 grader i om lag tre timer.

Enkel vaniljekrem
1,5 dl helmelk
1 dl fløte
50 g sukker
1 ts økologisk vaniljeekstrakt
2 eggeplommer
2 ss maisena
---
2 ss helmelk

Varm opp 1,5 dl helmelk, fløte sukker og vaniljeekstrakt til kokepunktet og ta kjelen av platen. Pass på at blandingen ikke er for varm når du visper inn eggeplommene.  Rør ut maisenaen i den øvrige melken og hell det over i kjelen. Varm forsiktig opp mot kokepunktet og ta kjelen av platen når blandingen er passe tykk.

Krem
1 putt fløte
1 ss sukker
Visp fløte og sukker passe luftig og bland den deretter forsiktig med den kalde vaniljekremen. 

Topping
500-1000 g frukt og bær

Ha kremen over marengsbunnen og server med det du har av frukt og bær. Litt sommerlykke på et fat!


En stykk sjarmerende pavlova

2 kommentarer:

  1. Kjære Linn, du må be din gamle barnevakt på Pavlova en dag når du er tilbake i Fedrelandet!

    God klem :)

    SvarSlett