torsdag 27. februar 2014

Fritert camembert med kirsebær og timian- en syndig munnfull...


Noen ville kanskje tenke at det var å sløse med god camembert å fritere den. Men den ble nå liggende i kjøleskapet mitt fordi den var litt sterk i smaken for en fortsatt litt dårlig trent ostespiser... Fritering er ikke akkurat min spesialitet, men jeg prøver gjerne alt en gang. Dette skulle vise seg å bli en helt vanvittig god munnfull som jeg gjerne forsøker igjen. Enkelt er det i alle fall, og man trenger ikke spesielt utstyr. 

Snacks til 2-3 personer
Nok solsikkeoljeolje til å dekke en til to cm av en tykkbunnet panne
1 sammenvispet egg
1 camembert
litt brødrasp

frisk eller tørket timian


Skjær camemberten i passende triangler  og dypp først i sammenvispet egg og deretter i brødrasp. Legg ostebitene til side og legg klar tørkepapir på benken. 

Varm opp oljen til den er så varm at den freser og bobler litt om du putter en tresleiv i. Oljen skal ikke være alt for varm. Ha ostebitene i oljen og fisk dem ut med en sil eller bedre egnet kjøkkenredskap når de er gylne, det tar omtrent tre minutter, men følg nøye med. Ha dem over på kjøkkenpapiret og strø over timian 

Server med godt kirsebærsyltetøy og eventuelt litt brød. 

Ikke akkurat hverdagskost...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar