onsdag 18. desember 2013

Julemarsipan - julens enkle favoritt

Det blir ikke jul uten julegodt og marsipanen er en av mine tre slag som hører med. I tillegg må jeg ha fløtekarameller og brente mandler for å komme i skikkelig julestemning. Sarah Bernhard er ikke dumt det heller. Og sånn kan man jo holde på. 

Middels stor porsjon (føl deg fri til å lage en større)
200 g mandler
200 g melis
1 eggehvite

Skold mandlene og tørk dem. Du kan godt bruke lav temperatur og tørke dem litt i ovnen. Kvern dem fint og sikt mandelmelet med melis. Tilsett eggehvite litt etter litt til du får en fin fast deig som verken klistrer seg til underlaget eller deler seg. Ikke klem for mye på deigen, da kan marsipanen få en oljete overflate.

Bruk fantasien til å lage fine figurer, pynt med nøtter og sjokolade. Marsipan er både godt og dekorativt og passer fint i en liten eske som en vertinnegave. 

Det er lite som slår hjemmelaget marsipan. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar