mandag 23. desember 2013

Hjemmelaget vaniljesukker - en liten julegave


Vaniljestenger er relativt dyre i innkjøp. Som en av verdens dyreste krydder er det verdt å bruke dem for det de er verdt. Jeg har stort sett rester hvis jeg har laget creme brulee eller panna cotta. Da trekker fløten litt med vaniljestangen og jeg skraper ut frøene. Men det er fortsatt masse god smak i vaniljestangen!Jeg pleier å skylle den, legge den i en tett beholder og dekke den med sukker til den tørker inn. Slik får aromaen god tid til å trekke inn i sukkeret.

Hjemmelaget vaniljesukker
100 g sukker eller melis
1 vaniljestang

Bruk en stavmikser og kjør sukkeret med vaniljestangen til "melis". Ha vaniljesukkeret i en tett beholder og bruk neste gang du baker. Nå til jul er det fint å gi bort som en liten vertinnegave.

Har du ikke en "brukt" vaniljestang kan du selvsagt bruke en hel vaniljestang med frø og få en enda kraftigere smak. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar