mandag 24. juni 2013

Stekt fjellørret - sommerens høydepunkt!


Pappa, min helt altså. Jeg trodde ikke det var sant da han insisterte på at han virkelig hadde vært ute og fisket fjellørret. Nam. Fersk fjellørret. Kan det bli bedre? Du trenger omtrent ikke gjøre noe med den. Litt fres på panna, få skinnet godt og sprøtt. Litt enkelt, godt norsk tilbehør - så er du der. Perefekt middag!Poteter og rødløk
Jeg synes ofte det er greit å begynne med potetene siden det tar litt tid. Del potetene i båter og bland med rødløk. Salte og pepre, og stek i 30 minutter på 200 grader, eller til potetbåtene begynner å blåse seg opp. 

Agurksalat
1 agurk
1 ss eddik (smak deg frem)
3 ss sukker
vann

Skrell agurken og skjær i tynne skiver med en ostehøvel. Ha agurkskivene i en liten bolle og fyll opp med vann til det dekker agurkene. Tilsett eddik og sukker. Smak deg frem med eddiken. Det avhenger litt av hvor sterk eddik du bruker og hvordan du liker agurksalaten. 

Fisk
1 fjellørret per person (avhengig av størrelsen...)
Smør, litt mel, salt og pepper
Bland mel salt og pepper, og dypp fisken lett i det. Stek i smør på platen med høy varme et par minutter på hver side og deretter litt lavere varme til fisken er nesten gjennomstekt og gjerne har fått en fin stekeskorpe. 


Grønn salat
Baby leaf salat, litt parmesan og pinjekjerner eller valnøtter.

Sennepsdressing
1 dl olje
1 ss god sennep
1 ss hvitvinseddik
1 fedd hvitløk
salt og pepper

Blandes raskt sammen.


Pass på at faren din tar frem fisken når du er på besøk. Familieidyllen er sikret i det minste over sommeren. Kanskje han må begynne å jakte når høsten setter inn?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar