lørdag 1. oktober 2011

Havrecones med valnøtter og rosiner - søndagsfrokost


Det fine med scones er at de passer til et hvilket som helst måltid. Kanskje ikke middag, men frokost, mellommåltid, lunsj, kvelds, til en kopp te eller etter trening - nær sagt en hvilke som helst tid på døgnet, kan være sconestid. Ikke verdens sunneste måltid, men litt næring akkurat når du trenger det mest. Jeg synes de med havre er best. I England får du dem med clotted cream. Ikke så lett å få tak i her hjemme, men hva med litt nydelig rømme fra et lite gardsysteri? Har du ikke det i nærheten, funker absolutt creme fraiche også!

100 g smør
100 g sukker
250 g hvetemel
3 ts bakepulver
75 g havregryn
1,5 dl melk
1 ts raspet appelsinskall
50 g valnøtter
100 g rosiner

Bland mykt smør og sukker. Bland hvetemel, havregryn, bakepulver, valnøtter og rosiner. Bland  smørblandingen, hvetemelsblandingen og melk sammen og del i 16 deler. 

Stek på 200 grader i ca 15 minutter til sconesene har fått en gyllen og fin farge. 

Server med brunost, rømme, syltetøy - eller akkurat som de er!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar