søndag 17. juli 2011

T-benstek - en klassiker på grillen og en hemmelighet ved siden avEgentlig er det ikke t-bensteken jeg har tenkt å skrive om. Å grille selve kjøttet er jo ingen heksekunst. (sier jeg som har min egen personlige assistent til slikt). Det er å få det sør-amerikanske preget. Det rette tilbehøret. Som får smaken til å sitte. Grilling handler om ekte mat. Tøff mat. Mannemat vil kanskje noen si. Ren smak i alle fall. 


Men jeg må ha saus. Sånn som de har på Santa Maria del Sur i London. Hvor du må bestille bord ukesvis i forkant. Fordi Gordon Ramsey fant ut at han skulle stikke innom en dag, og deretter omtalte det veldig så hederlig i "That F-word". Om du ikke har bestilt bord - og om du mot all formodning ikke en gang skulle være i London - trøst deg med en ekte biff. En t-benstek. Bare det er mørt kjøtt så passer denne persilledressingen helt perfekt. 1 t-benstek per person skulle gjøre susen
Noen små grillede poteter - du er på vei...
Litt stekt løk og paprika - du er nesten i mål!


Men uten å ha laget denne herlige persillesausen blir det lite latinopreg over denne retten. Denne sausen er så god at man får lyst til å drikke opp restene. Hvis du skulle være så heldig å ha noe igjen da. 


Denne har jeg faktisk komponert selv. Men inspirasjonen kommer fra Santa Maria. Det argentinske biffstedet i London altså. Ikke tacoprodusenten. 


Til 2-4 personer
3 ss finhakket bladpersille
1/2 dl god olivenolje - jeg understreker god. Sånn med litt grasspreg.
1/2 finhakket hvitløksfedd
1/2 lime (saften)
2 ts akasiehonning
1 ss hvitvinseddik (eller en annen god eddik)
1 ts finfinhakket rød paprika
salt og pepper


Bland det hele sammen, og du er på god vei til å bli grilldronningen. Til tross for at han som opererer under dekknavnet grillkongen romsterer veldig ute ved Weberen. Også trenger du jo ikke drepe gleden hans med påstander (riktignok udelt riktige) som at "det er tilbehøret som gjør hele måltidet"...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar