fredag 22. juli 2011

Helgefrokost på hytta - no knead bread





Den enkleste varianten passer godt selv med et overfylt hyttekjøkkenskap. 4 ingredienser er jo alt man trenger.

6,5 dl hvetemel
2-3 g fersk gjær
3 dl kaldt springvann
1,5 ts salt

På kvelden
Å blande ingrediensene bør ikke ta mer enn et minutt; først løser du opp gjæren i vannet, deretter rører du til ingrediensene så vidt er blandet sammen. Deretter settes blandingen til heving under litt plast på benken til morgenen etter så blir det deilig ferskt brød på morgenen.

På morgenen
Når brødet har hevet heller du det litt forsiktig ut på en benkeplate med masse mel. Brett brødet sammen slik du vil på et bakepapir. Forsiktig og ikke noen knaing. Hev 45 minutter til brødet er helt skjelvent, og lemp det inn på allerede forvarmet bakeplate. Ovnen skal ha en temperatur på 260 grader. Ha gjerne litt vann i en ildfast form i bunnen av ovnen akkurat i det du setter brødet inn.

Du må følge litt med brødet, følge med kanskje stille ned temperaturen, eller legge noe over så det ikke blir brent, bare får en deilig skorpe. Tilsammen stekes brødet kanskje mellom 30 og 40 minutter.

En perfekt start på sommerdagen.

- Posted using BlogPress

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar