søndag 17. april 2011

Half and half no knead bread



Mer eksperimentering med no knead bread. Halvparten spelt, halvparten hvete – nå også med veldig lite gjær og ekstra lang hevetid.

3 dl vann
1,5 g fersk gjær (på størrelse med en ert)
200 g hvetemel
200 g speltmel
1,5 ts salt

Lag deigen om morgenen før du går på jobb. Rør gjæren raskt ut i vannet og tilsett mel og salt. Rør blandingen sammen og la heve ca 10-14 timer i kjøleskap. Når du kommer hjem fra jobb lar du deigen heve på benken til neste dag. Ha deigen forsiktig ut på en godt melet benkeplate og brett deigen til en passe form. Hev i 45 minutter og stek på 260 grader i 15 minutter og deretter på 200 grader i 15-25 minutter.Bruk  damp i begynnelsen av stekingen og luft etter 15 minutter for å få ut restene av dampen.

Vips så har du et usannsynlig luftig og godt brød!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar