torsdag 17. mars 2011

Helgekos - lammecarre


Litt ekstra må det være i helgen. Til to sultne personer passer det fint med en halv kilo lammecarre og tilbehør som glaserte gulrøtter, sellerirotpure og stekte poteter. Jeg slo også til med en ferdig rødvinsaus fra Jacobs utvalgte- serien. Den var helt god, fin og bra - men hjemmelaget er fremdeles bedre!

Til to personer
500 g lammecarre
salt, pepper, timian, hvitløk
Rut fettsiden - ikke skjær for langt ned i kjøttet. Carreen gnis med krydderet. Stekes på middels varme i litt smør og olje i fem minutter. Først på fettsiden og deretter på den andre siden. La kjøttet hvile fem minutter. Kok ut pannen med litt vann, og tilsett dette i rødvinsausen.
Fantastisk mørt og smaksrikt kjøtt!

Tilbehør
1/2 pakke Jacobs utvalgte rødvinsaus

2 poteter
salt, pepper, olje, hvitløk
Del potetene i tynne båter, ha over krydder, olje og finkuttet hvitløk og stek på 200 grader til de blir gjennomstekt og litt sprø.2 poteter høres kanskje litt stusselig ut, men når det er så mye grønnsaker, så orker i alle fall ikke vi mer.

3 gulrøtter
1 ts sukker
1 ts smør
Kok gulrøttene al dente. Hell av vannet, og stek gulrøttene forsiktig med smør og litt sukker.

1/4 sellerirot
melk til det dekker selleriroten
salt pepper
Kok selleriroten mør sammen med melk. Tilsett salt og pepper og kjør det hele med en

Anrett så pent du kan. Øvelse gjør mester. Dette er en herlig - og i alle fall for meg- luksuriøs rett som er takknemlig å lage. Det er første gang jeg lagde lammecarre, og jeg fulgte i alle fall anbefalingene i Eyvind Hellstrøms kokebok Sølvskjeen (tror jeg den heter). Dette fungerte utmerket til tross for mangel på erfaring med råvarene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar