onsdag 5. januar 2011

Svinewok med koriander

Etter en bedre og ikke minst velfortjent juleferie (les: spise- og soveuke), er det tilbake til den svært så asketiske hverdagen i hovedstaden. Sjefskritikerens påbegynnende angst på tampen av fjoråret for at 2011 skulle bli dedikert til salat endte i en svært så eksklusiv julegave til undertegnede. Hvem lar seg ikke overbevise om at fløtesaus fremdeles er livet og at ingenting er som litt god gammeldags bløtkake på en hverdag av sin hjertes utkårede. Ikke minst når det fristes med viltkokkekurs i februar..

Men til da – la meg holde meg til det asketiske, eller kanskje forresten heller det asiatiske. Selv om dette var tirsdagens oppskrift på dinmat.no, går jeg ut fra at retten også lars seg realisere på en onsdag, torsdag eller i grunn en hvilken som helst dag. Wok er både sunt, enkelt og ikke minst superraskt å lage selv om jeg jukser litt og bruker en helt ordinær stekepanne.Til 2-4 personer
1 ss stekeolje
400 g strimlet svinekjøtt eller kyllingfilet
1 løk
1 squash
1 paprika
1 vårløk
1 lime
1 ss østerssaus (det går jo an å bruke en pose god woksaus også)
1 ss soyasaus 
frisk korianderStek ingrediensene i nevnt rekkefølge. Tilsett østers og soyasaus eller en god woksaus. Skvis i en lime og smak til med salt og pepper. Pynt med frisk koriander. Sløyf ikke det siste punktet - korianderen hever retten flere hakk.

Serveres med ris eller nudler.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar