søndag 2. januar 2011

Hjemmelaget sennep - sterk!




Det er kjempehyggelig å få kvalitetsmatvarer til jul. Vi har lenge hatt en liten plan om å lage hjemmelaget sennep. Jeg har researchet litt på nettet, men til slutt falt jeg ned på å gjøre det slik det stod på sennepspulverpakken. Hvordan man smakssetter sennepen har jo litt å gjøre med både hva den skal passe til og hva man liker.



Vi gjorde det slik:

Nok til en liten porsjon (så kan du heller forsøke flere smakstilsetninger)
3 ss Coleman´s sennepspulver
3 ss vann
1 ss Oliviers & Co hvitvinseddik med ingefær og honning
1 ss akasiehonning
2 ts god olivenolje
1 knivsodd salt
og da vi først var i gang tok vi litt god whisky også...



Bland sennepspulveret med lunkent vann og la hvile i ti minutter. Tilsett deretter de øvrige ingrediensene og rør. La stå over natten i kjøleskapet for å utvikle smakene. Om du ikke er fornøyd da, kan du justere med sennepspulveret og honningen for å optimalisere ved neste forsøk. Denne ble nok såpass sterk at den kanskje best gjør seg i en sennepsvinaigrette!



1 kommentar:

  1. Lagret!!
    Denne hørtes sjefs god ut, takk :-))

    SvarSlett