Scones er deilig enten det er til frokost eller kvelds. Med litt brunost eller creme fraiche og godt syltetøy blir det en liten treat. Så lite sukker det er i dem, er jeg usikker på om man strengt tatt kan kalle det en kake ;) En hybrid kanskje... De kan jo varieres i det uendelige - disse derimot er ganske klassiske. Jeg er ikke så nøye på formen, men synes den runde varianten er praktisk, man ruller bare en pølse og deler den i passe store biter før man steker dem.
225 g mel
60 g smør
1 ts finskåret sitronskall - bruk en zester for eksempel
1/2 ts salt
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 pisket egg
1,5 dl melk/fløte/creme fraiche-blanding. Litt ettersom hva du har i skapet.
100 g rosiner
Bruk en ostehøvel og høvle smøret i melet. Bruk eltemaskin. Bland i resten av det tørre og rør så inn pisket egg og
Form scones slik du vil ha dem, og stek dem på 200 grader på midterste rille i ca 15 minutter. Følg med, og ta dem ut når de er gylne under og oppå.
Tips: Scones er ferskvare, men skulle det mot formodning være noen igjen, er det mulig å fryse dem ned...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar