torsdag 25. november 2010

Scones!

Scones er deilig enten det er til frokost eller kvelds. Med litt brunost eller creme fraiche og godt syltetøy blir det en liten treat. Så lite sukker det er i dem, er jeg usikker på om man strengt tatt kan kalle det en kake ;) En hybrid kanskje... De kan jo varieres i det uendelige - disse derimot er ganske klassiske. Jeg er ikke så nøye på formen, men synes den runde varianten er praktisk, man ruller bare en pølse og deler den i passe store biter før man steker dem.

225 g mel
60  g smør
1 ts finskåret sitronskall - bruk en zester for eksempel
1/2 ts salt
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 pisket egg
1,5 dl melk/fløte/creme fraiche-blanding. Litt ettersom hva du har i skapet.
100 g rosiner

Bruk en ostehøvel og høvle smøret i melet. Bruk eltemaskin. Bland i resten av det tørre og rør så inn pisket egg og

Form scones slik du vil ha dem, og stek dem på 200 grader på midterste rille i ca 15 minutter. Følg med, og ta dem ut når de er gylne under og oppå.


Tips: Scones er ferskvare, men skulle det mot formodning være noen igjen, er det mulig å fryse dem ned...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar