søndag 8. august 2010

Pizza på grillen


Om jeg ikke er direkte bitt av app-basillen, gjør tilgangen på en Weber-app på iPad i alle fall grillsesongen litt lenger. Man kaster ikke bort sommerlørdager, og når veien til Maxbo er kort, grillen venter på gjestene og sjefskritikeren nettopp har gått til innkjøp av Jamie Oliver i Amerika ble det pizza på grillen. Undertegnede var mildt sagt skeptisk - grille pizza? Det må være for grillfanatikere? En ting er å få bunnen sprø, men hva med toppingen?

Pizzaen ble en fusjon av "Pizza på grillen" fra Weberapplikasjonen og pan-pizzaen i den nyeste kokeboken til Jamie i Amerika. Det må være lov til å shoppe litt rundt når man lager amerikansk-italiensk. Jeg synes bunnen funket bra, og den holdt til tre ganske tynne bunner, men den kan sikkert også holde til fire tynne pizzabunner også...

Omtrent som Jamie Olivers pan pizzabunn
500 g mel
3 ss olivenolje
3,5 dl vann
1/4 pakke fersk gjær
litt salt
2 ts sukker

Hell det tørre i en bolle og løs opp gjæren i det våte. Elt til deigen får en fin konsistens og sett til heving. Imens er det tid til å lage tomatsaus og gjøre klar toppingen.Tomatsaus
1/2 løk
1 fedd hvitløk
1 laubærblad
2 ss hvit balsamico
1 boks hakkede tomater
1 ts timian
1 ts oregano
Litt fersk basilikum
Smak til med salt og pepper

Hakk løk og hvitløk og la det surre blankt i pannen. Hell de øvrige ingrediensene unntatt den ferske basilikumen i og kok minst 15 minutter. Tilsett finhakket basilikum mot slutten, og kjør det hele med en stavmikser til det får en jevn konsistens.


Topping
Ruccola
Tomater
Pizzaost
Mascarpone
Parmesan
Chorizo i tynne skiver
Iberico-skinke
eller annet du synes er stas


Ha litt mel på pizzastenen og forstek bunnen litt før du smører på tomatsaus og topping etter ønske. Stek om lag 10 minutter til bunnen er sprø, osten smeltet.

Det var som vanlig ikke jeg som var sjef for grillen, og som ytterst skeptisk i utgangspunktet måtte jeg til slutt bite i det sure eple, resignere og innrømme at jeg tok feil - dette var nok minst årets beste pizza. Minst.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar