Det er flere grunner til at dette nok ikke blir den siste ostekaken jeg baker. Den viktigste er nok at det går rykter fra London om at sjefskritikeren har funnet (og kjøpt) en cheese cake-form - ekstra ekstra dyp for skikkelige amerikanske ostekaker. En slik form har nemlig ikke vært å oppdrive i Norge så langt jeg har registrert. Og jeg har gjort relativt grundig research. Ingen tvil om at jeg gleder meg til sjefskritikerens retur. For å legge til det så er det vel ikke bare på grunn av kakeformen heller...
Jubilantens ostekake
Bunn200 g havrekjeks
50 g smør
Jeg smeltet smøret og kjørte kjeksen i foodprosessoren. Blandet så det hele og helte det i min bake it easy-form før jeg avkjølte bunnen i kjøleskapet.
Ostekrem
500 g kremost (jeg brukte Philadelphia)
1 beger creme fraiche
1 putt fløte
1 pakke sitrongele
2,5 dl vann (eller appelsinjuice)
Litt frosne skogsbær
Kok først opp 2,5 dl vann (halvparten av anvisningen på pakken) og tilsett deretter sitrongeleen. La pulveret løses helt opp og blandingen bli avkjølt. I mens piskes kremen for seg og kremosten sammen med creme fraiche og saften av sitronen. Bland så krem, kremostblandingen og den romtempererte geleen forsiktig. Jeg synes det blir mindre klumper i kremen om osten får romtemperatur og vispes opp med miksmaster.
Servering og pynt
Kaken kan jo serveres som den er eller pyntes med nær sagt hva som helst av frukt eller bær. Et gelelokk er også fint, og dersom man legger litt ekstra arbeid i det er det fantastisk å lage sin egen gele av pasjonsfrukt. Denne gangen valgte jeg å strø kaken med store blåbær, noe som både smakte godt og så passe sommerbursdagsaktig ut.
Tips: Fløten skal ha kjøleskapstemperatur når den vispes, og kremen blir mest luftig om den vispes i en høy og smal bolle - eller for eksempel et litersmål. Det har jeg lært av mor og hun har lært det av sin mor. Det funker faktisk og det er veldig lett å holde kontroll på konsistensen på kremen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar