mandag 23. juni 2014

Bakte søtpoteter med spicy majones - mer tilbehør!


For noen er det grillsesong, men for tiden har jeg ikke tilgang på grill. Jeg fortviler imidlertid ikke, men planlegger heller hvilket tilbehør jeg kan få bruk for når balkongen min står klar. Søtpoteter er en helt klar favoritt, aller helst bakt med litt krydder og en spicy majones ved siden av. Sødmen i søtpoteten trenger å veies opp for, og et godt røkt hot paprikapulver fra enten Spania eller Ungarn gjør nytten. Dette spiser jeg gjerne som snacks selv, men det passer like godt som tilbehør til grillmaten eller burgeren stekt i panne. På 45 minutter bør de være klare fra rå tilstand og til servering. Sunne hevdes de å være også. Tilbehør til 4
4 søtpotet
salt
røkt paprikapulver (gjerne hot type)
olivenolje

Spicy majones 
1 dl majones
1/2 ts hot røkt paprikapulver
1 ts limejuice
1 ts agavesirup
1/2 ts løk-krydder
1/2 ts hvitløkskrydder

Forvarm ovnen til 200 grader. Skrell søtpotetene (eller la være). Skjær dem i passe størrelse. Jeg pleier ikke å bruke linjal, men si 0,7cmx0,7cmx7cm. Legg potetbitene på et bakepapir og hell litt olivenolje over og strø med det krydderet du liker best, for eksempel som foreslått. Bak i ovnen i omtrent 30 minutter og vend dem en gang i blant så de ikke blir brent. Ta dem ut når de er gylne og passe sprø utenpå - og silkemyke inni. Mens potetene steker har du tid til å blande majonesen med krydderet og lime-juicen slik at du kan nyte potetene og spicy majones umiddelbart. 

Det er sommer!


2 kommentarer:

 1. Å det så helt nydelig ut!! :)
  Og med den dippen MÅ det jo bli godt :)
  Får man kjøpt røkt paprika i vanlige butikker? Har kikka etter det skjønner du, men finner det ikke...
  Håper du har en herlig dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig tilbakemelding :)
   De har slikt paprikapulver flere steder enn tidligere. Har sett det i Mathallen og mener de har det hos Meny. Er dessverre litt usikker. Gutta på Haugen osv. Kanskje de kan ta det inn på din butikk om du ber pent ? Lykke til!

   Slett