fredag 29. mars 2013

Panna cotta med bringebærcoulis

Jeg elsker de klassiske dessertene og panna cotta er intet unntak. Enkelt å lage - som navnet sier: kokt fløte. Jeg liker panna cottaen aller best helt klassisk. Morsomme tilsetninger kan heller tas ved siden av. Men aller best blir den med vanlige bær og frukter som bringebær, jordbær, mango eller pasjonsfrukt. 


Det er ikke mange ingrediensene du trenger, og desserten kan lages i god tid før gjestene kommer. Et par tre dager holder den seg fint i kjøleskap.

Til 6-8 personer
2 putter fløte
1 vaniljestang
150 g sukker
4 plater gelatin

Legg gelatinplatene i bløtt i kaldt vann noen minutter.Snitt vaniljestangen på midten og skrap ut frøene. Kok opp fløte, sukker og og vaniljestangene samt frøene. Ta kjelen av platen. Klem ut vannet av gelatinplatene og ha de i fløteblandingen. Hell over i serveringsglass og avkjøl i minst tre timer før servering.

Bringebærcoulis
150 g frosne bringebær
1 ts sitronsaft
smak til med melis 

Kjør bringebær sitronsaft og litt melis med en stavmikser til en jevn konsistens. Er du skikkelig flink kan du sile bærsausen for å få en litt mer eksklusiv touch.Er du derimot litt lat som meg, funker det veldig bra uten også. 
Desserten ser uskyldig nok ut, men egner seg nok best som utskeielse i ny og ne - eventuelt kan den også lages i ørsmå porsjoner slik at man får en liten smak bare etter måltidet. 

Kokt fløte er det beste jeg vet, altså. 

2 kommentarer: