onsdag 10. august 2011

Risotto med sitronmarinerte kyllingklubber


Hvis det er en ting jeg ikke kan få nok av i 2011 så tror jeg det er risotto. Risotto passer til all slags kjøtt eller fisk, men smaker også godt med en frisk salat. Risotto kan både være vintermat eller sommermat. Om sommeren er det godt med en frisk variant. Gjerne med en god del sitron i. Hvis du har dårlig tid, passer disse kyllingklubbene også utmerket med en god salat og litt vanlig ris. 


Sitronmarinerte kyllingklubber
Beregn 2-3 kyllingklubber per person litt avhengig av hvor store menneskene og kyllingklubbene er.


Lag en marinade av litt olje, salt, pepper, hvitvinseddik og en teskje eller to røkt paprikapulver. Gni det godt inn i klubbene og la klubbene stå i marinade noen timer eller så lenge du har tid til. 
Mens du lager risottoen kan du steke klubbene på 200 grader i omtrent 20 minutter.
Risotto
8 gode cherrytomater
3 vanlige champignon
2 sjalottløk
1 ss olje
1 fedd hvitløk
2,5 dl hønsebuljong
1/2 dl ferskpresset sitronjuice
1 dl carnaroli risottoris (eller en annen type)
50 g
 parmesan
1 ss smør

1/2 ts timian
salt og pepper

Stek champignonen i litt olje. Ha dem over i en bolle og la stå kaldt. Stek tomatene lett og ha dem over champignon
Blank løk og hvitløk i smøret og tilsett risen. Kok inn litt og litt av kraften og sitronjuicen til risen er al dente. Tilsett parmesan, rør godt inn og smak til med salt og pepper.






Server med rykende varme kyllingklubber og en frisk salat!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar