mandag 22. august 2011

Myke hveteboller med en hemmelighetHar finværet vart lenge nok? Lengter du etter jul? Ikke det? Til tross for navnet på disse myke hvetebollene - de kan spises året rundt. Med friskere kvelder er det vel likevel ingenting som er som å krype opp i sofaen med en kopp varm te og godt følge? Disse bollene er så gode at jeg egentlig ikke bør avsløre oppskriften.

30 julekakeboller
1 kg hvetemel
2 ts kardemomme
200 g sukker
50-100 g gjær (avhengig av hvor god tid du har)
6,5 dl helmelk
200 g smør

1 pakke rosiner
1/2 pakke sukater (hemmeligheten)


Ha melet og kardemommen i en stor bakebolle. Smelt fersk gjær i sukker. Det går av seg selv, men du kan hjelpe til med en gaffel. Smelt smøret og ha i melken. La blandingen få 37 grader. Bland det hele og kjør det i kjøkkenmaskinen med rosiner og sukater. La deigen heve under et håndkle til dobbel størrelse.

Elt deigen og del den i passe store biter. Bak ut bollene. Du kan godt ha litt størrelse på dem, men jeg foretrekker vanlig bollestørrelse da det er lettere å steke. Og man kan velge hvor stor "porsjon" man vil spise. Etterhev på stekebrett og stek på 250 grader i 5-6 minutter. Bollene skal være gylne oppå og under. Avkjøl på rist. Spis de du har lyst på og frys resten.

Så kan høsten egentlig bare komme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar