onsdag 24. august 2011

Quiche med salat og sitronrømmeKombinasjonen av purre, timian og skinke kan ikke slå feil. Quiche er perfekt til kvelds eller som sommermat. Ikke akkurat lettmat, men friskt og godt likevel. Og hvis du vil kan du bytte ut både en god del av smør, ost og fløte med cottage cheese og fremdeles få en særdeles velsmakende quiche. I det hele tatt har du uendelige muligheter når du setter i gang med å lage quiche.Her er det bare fantasien som setter grenser. Forskjellen på pai eller quiche skal ikke jeg gå inn på. Jeg nøyer meg med å  at quiche i alle fall høres litt ekstra flott ut.


Ofte faller jeg for fristelsen å kjøpe ferdig paideig. Men når jeg endelig lager den fra bunnen, så slår det meg hvor unødvendig dette er. Det tar jo ikke lengre tid å lete etter deigen i butikken enn det tar å lage deigen hjemme. Og ingrediensene har du garantert i skapet.


Paibunn
200 g mel
125 g smør i terninger (kan byttes ut med 200 g cottage cheese)
2 ss kaldt vann


Begynn med paibunnen. Ha mel og smør i en foodprosessor og kjør det sammen med det kalde vannet til det blir en passe fast deigklump. La deigen hvile en halv time i kjøleskap under plast. Mens deigen hviler kan du lage paifyll, salat og sitronrømme.Når deigen er klar trykkes den ut i en paiform og prikkes med en gaffel. Pass på å ha deigen litt godt over kantene så den ikke krymper ned til bunnen av formen. Forstek den i 10 minutter eller til den er lett gyllen på 175 grader. 


Fyll
5 egg
1,5 dl fløte (,rømme eller creme fraiche)
2,5 dl god ost (jarlsberg, parmesan, sveitserost,gruyere (nam!!))
150 g kokt skinke (eller sterkere saker som bacon eller chorizo)
1/4 paprika i teringer
1/4 purre i skiver
3 kvister timian
1/2 ts muskatt (kan sløyfes) 
salt og pepper


Visp sammen egg og fløte. Tilsett de øvrige ingrediensene. Ha fyllet i den forstekte paibunnen og stek på 175 grader i  om lag en halv time - eller til eggemassen har stivnet.
Sitronrømme
1,5 dl rømme
2 ss ferskpresset sitron
1 ts akasiehonning
1/2 fedd hvitløk
1 kvist timian
salt og pepper


Bland ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper. Smaken får tid til å sette seg mens du venter på at quichen steker ferdig. 


Server quiche og salat med sitronrømme. Umulig å ikke like!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar