Jeg spiser stadig yoghurt naturell med hjemmelaget granola til frokost. Yoghurt er like enkelt å lage som både ricotta og mascarpone. Faktisk kanskje enda enklere.
Til yoghurt trenger du simpelthen helmelk og yoghurtkultur. Jeg husker jeg var veldig fascinert da jeg så Jamie Oliver gjøre dette for mange år siden.
1 liter melk
4 ss Biola naturell eller vanlig yoghurt naturell
Kok opp melken, og trekk kjelen til side. La melken få kroppstemperatur - kan ta alt fra 15 til 45 minutter. Hvis du har fått snerk på fjerner du dette og rører deretter yoghurten inn. La stå på benken under lokk i 6-8 timer. Putt yoghurten i en ren, lufttett boks i kjøleskapet og nyt sammen med frisk frukt, akasiehonning eller hjemmelaget granola.
Kok opp melken, og trekk kjelen til side. La melken få kroppstemperatur - kan ta alt fra 15 til 45 minutter. Hvis du har fått snerk på fjerner du dette og rører deretter yoghurten inn. La stå på benken under lokk i 6-8 timer. Putt yoghurten i en ren, lufttett boks i kjøleskapet og nyt sammen med frisk frukt, akasiehonning eller hjemmelaget granola.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar