torsdag 28. april 2011

Boeuf bourguignonBoef bourguignon - den rustikke deilige gryten fra Bourgogne vekker virkelig entusiasmen hos meg. Det er kanskje ikke så vårlig akkurat, men på en vårlig kveld er denne gryten sammen med en god potetstappe med hvitløk absolutt et godt alternativ. 


Til 6 personer
1 kg grytekjøtt
1 ss andefett (eller du kan bruke smør)
1 stor løk
125 g bacon
2 fedd hvitløk
200 g sjampignon
1 dl passata av tomat
1 flaske rødvin (burgunder helst)
3 ss mel
2 laubærblad
4 stilker timian
salt 
pepper
Blank grovt kuttet løk sammen med bacon og ha det over i en annen kjele.


Skjær kjøttet i rause terninger dersom du ikke har kjøpt det ferdig kuttet. Stek kjøttet brunt på alle kanter i andefettet i pannen du allerede har stekt baconet i, og for hver omgang med kjøtt du steker strø til slutt over litt mel og rør.


Ha kjøttet over i kjelen med bacon og løk. Hell over passata, rødvin, laubærblad, timian, salt og pepper og la det koke på svak varme i et par timer eller til kjøttet er mørt.
Stek grovkuttet sjampignon sammen med hvitløk til vannet har fordampet og la sjampignonen hvile på siden til det er om lag en halv times koking igjen av gryta. Ha da sjampignonen i gryta, og la den koke med den siste tiden.


Server med god potetmos.


Tips: Selv om det egentlig skal være en burgunder eller sekundært en pinot noir i Boeuf bourgugnon brukte jeg en flaske rødvin som var tippet litt over den ideelle lagringstidspunktet for drikking. Jeg håpte likevel at vinen skulle ha noen av de gode smakene igjen når den ble kokt. Det hadde den absolutt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar