onsdag 19. januar 2011

Mammas beste kyllinggryte


Kylling er nam. Kyllingfileten er jo god og sunn, men en hel kylling kommer du enda lengre med.
Dette er mammas oppskrift på kyllinggryte - sånn som jeg husker den i alle fall.

Først går man til anskaffelse av en hel, ustekt kylling. Min kostet 29,90, men ekstra gode kan koste flere hundringser. Jeg synes imidlertid denne ble mer enn bra nok.Ingredienser
1 rå kylling
1 gul løk
1-2 paprika
2 hvitløksfedd
2 ts ingefærpulver
1/4 ts chilipulver
1 ts røkt paprikapulver (kan droppes)
1 boks hakkede tomater
1-3 dl fløte (litt avhengig av hvor på sunnhetsskalaen du foretrekker å være)
1 kyllingbuljongterning oppløst i 1,5 dl vann
salt
pepper
Litt god ost til gratinering
Litt olje eller smør til stekingBegynn med å demontere kyllingen. Det finnes sikkert et mer fancy kokkeord for dette, men du skjønner hva jeg mener. Kutt opp løk og paprika i passe biter. Krydre kyllingbitene og stek dem til de har fått en god stekehinne over det hele. Ta kyllingbitene over i en passe stor ildfast form. For eksempel en litt stor lasagneform. Stek løk og paprika, og ha i resten av krydderet om du har mer igjen. Tilsett tomat på bok, fløte, hvitløk og buljong og la det koke litt. Hell denne blandingen over kyllingen, og stek på 170 grader i 30-40 minutter. Når det er et kvarter igjen heller du litt ost over det hele og gratinerer det.Server med ris og kanskje litt salat. Hvitløk, ingefær og chili funker kjempebra sammen i denne retten.

2 kommentarer:

  1. Denne ble servert hos oss i kveld, storsuksess hos gutta mine! Brukte kyllingfileter istedenfor hel kylling, de ble saftig og god!

    SvarSlett
  2. Jeg synes også den er kjempegod! Kyllingfileter er vel både sunnere og enklere og ha med å gjøre:)

    SvarSlett