Martine er ikke sur altså, hun er tvert i mot en av de blideste jentene det er mulig å oppdrive. Hun er likevel min inspirasjonskilde til sitronkake. Du synes kanskje at sitronkake høres like trist ut som halvmånekake fra Rema 1000, og at den sammen med den legendariske Tigerrulladen, og Nescafe servert med varmt vann fra springen kun duger til å bli kvitt de gjestene du aldri ønsket deg, men som kom likevel. La meg overbevise deg om at sitronkake faktisk er spiselig dersom den blir laget skikkelig…
Bunn
150g margarin/smør
300g sukker
3 egg
1,75 dl h-melk
300g speltmel (eller hvetemel)
2 ts bakepulver
Skallet av 1 sitron (det gule, ikke det hvite)
Saften av ½ sitron
Margarin og sukker røres hvitt. Ta i egg. Bland i det tørre og rør vekselvis med melk. Tilsett sitronskall og sitronsaft. Stekes på 175g i 45-60min i rund form (24 cm).
Glasur
250g philadelfia ost
1ts vaniljesukker
3ss smeltet smør
300g melis
En god skvis sitronsaft
Ingrediensene mikses til en jevn konsistens.
Når kakebunnen er avkjølt kan kaken deles i to og glasuren påføres i to lag.
Og server...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar