mandag 6. september 2010

Glasert løk

Til en media racion glasert løk
Akkurat passe mye løk (for eksempel to store rød løk til fire personer)
1 ss olivenolje
1 ss smør
2 ss sukker
2 ss sherryeddik
Salt
Pepper

En enkel og genial rett som passer til nesten alt (løk passer jo til nesten alt), er glasert løk. Varm tilstrekkelig med olivenolje og smør i stekepannen, og ha i løk i båter. Det blir best og flottest med rød løk, synes jeg, men de fleste varianter passer godt. Ved bruk av rød løk, er det best om løken blir forberedt umiddelbart før servering, da beholder den både en flott farge og en krispy touch. Stek på middels varme og tilsett deretter noen spiseskjeer sherryeddik, balsamico eller annen eddik du liker og like mye sukker som eddik. Ikke svi løken - det blir bare tull, men smak til slutt til med salt og peper hvis du liker det best.

Jeg bruker det som en sidedish til biff eller and primært eller som en egen tapasrett...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar