fredag 17. januar 2014

Thai-suppe med spicy kjøttboller



Vinter er høysesong for varme supper. Denne kan varieres både med litt ulike typer grønnsaker og krydder. Kjøttbollene (som i seg selv er veldig gode) kan byttes ut med kylling, fisk eller scampi - eller du kan lage den vegetar. 

Som mister jeg motet av alle ingrediensene i asiatiske oppskrifter, men med fiskesaus, lime og karri-pasta kommer du egentlig ganske langt sammen med vanlige ingredienser som du helt sikkert har i skapet. Når man først er i gang er det like greit å lage en stor porsjon. Så kan du for eksempel variere over dette temaet. Lang tid tar dette heller ikke nødvendigvis. 

Nok til hele familien
1 rød løk i tynne skiver
litt paprika, vårløk, champignon, gulrot, i små biter
1,5 l kraft av hummer, fisk, kylling eller grønnsaker
1 boks kokosmelk
2-4 ss fiskessaus
3 ss karri-pasta
2 kaffir lime blad (eller litt sitrongress)
1 liten sitron (saften)
litt risnudler og spirer
litt olje



Blank grønnsaker lett i olje før du tilsetter kraften og alle ingrediensene bortsett fra risnudler og spirer. La det hele koke i fem minutter, tilsett så risnudler, spirer og kjøttboller og la det koke til kjøttbollene er gjennomvarme. 

Asiatiske kjøttboller
400 g svinekjøttdeig
400 g kjøttdeig
2 ts sesamolje
1 ss brunt sukker
1 ss sesamfrø
1 ss risvinseddik
1 ss soyasaus
1 ts ingefærpulver
1/2 løk
1 egg
litt finhakket chili
2 fedd finhakket hvitløk

Disse kjøttbollene smaker også supergodt med litt fiskesaus eller sweet chili som fingermat.

Da skulle det vel egentlig være klart for servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar