Først et advarende ord. Det er ganske kjedelig å skrelle jordskokker. Det er derfor ikke altfor ofte jeg bruker dem verken til pure eller suppe. Skal du kjøpe jordskokker så pass derfor på å kjøpe noen som er litt større i størrelse og ikke er altfor knudrede. Da får man også utnyttet jordskokken bedre
Til 4 personer
1 ss olivenolje
500 g jordskokker
1 liten løk
2 fedd hvitløk
1/4 fennikel
1 liter grønnsakskraft
1/2 dl fløte
1 ss hvitvinseddik
salt
pepper
litt finhakket bladpersille
Finhakk løk, fennikel og hvitløk og blank det hele i litt god olivenolje. Ha over grønnsakskraften og jordskokker som er skrelt og delt i mindre biter. Kok det hele til jordskokkene er møre. Mot slutten kan du tilsette fløte og hvitvinseddik og smake til med salt og pepper før du bruker stavmikseren til å kjøre suppen jevn med.
Ha over litt finhakket bladpersille og server.
Brødkrutonger, chorizo eller bacon smaker også godt som topping. Da blir det litt mer mat.
MMMMM vilket UNDERBART recept:) din blogg är min nya matbesatthet haha
SvarSlettOm du vill ha ett klassiskt Svenskt recept kan du kolla in min blogg idag:)
ha en fin 1a advent
LOVE Maria at inredningsvis - Swedish decor, food, and fashion