mandag 25. november 2013

Jordskokksuppe med fennikel


Jeg sier det igjen. Suppe er skikkelig høstmat. Det er deilig når man kommer hjem og kan få i seg noe varmt før man legger seg. Jordskokken ligner ganske mye på potet, men smaker litt bedre. Så er det alltids gøy å forsøke å utvide horisonten noe.  

Først et advarende ord. Det er ganske kjedelig å skrelle jordskokker. Det er derfor ikke altfor ofte jeg bruker dem verken til pure eller suppe. Skal du kjøpe jordskokker så pass derfor på å kjøpe noen som er litt større i størrelse og ikke er altfor knudrede. Da får man også utnyttet jordskokken bedre

Til 4 personer
1 ss olivenolje
500 g jordskokker
1 liten løk
2 fedd hvitløk
1/4 fennikel
1 liter grønnsakskraft
1/2 dl fløte
1 ss hvitvinseddik
salt 
pepper
litt finhakket bladpersille

Finhakk løk, fennikel og hvitløk og blank det hele i litt god olivenolje. Ha over grønnsakskraften og jordskokker som er skrelt og delt i mindre biter. Kok det hele til jordskokkene er møre. Mot slutten kan du tilsette fløte og hvitvinseddik og smake til med salt og pepper før du bruker stavmikseren til å kjøre suppen jevn med.

Ha over litt finhakket bladpersille  og server.

Brødkrutonger, chorizo eller bacon smaker også godt som topping. Da blir det litt mer mat. 


1 kommentar:

  1. MMMMM vilket UNDERBART recept:) din blogg är min nya matbesatthet haha

    Om du vill ha ett klassiskt Svenskt recept kan du kolla in min blogg idag:)

    ha en fin 1a advent

    LOVE Maria at inredningsvis - Swedish decor, food, and fashion

    SvarSlett