Det er høst og på tide med varm og gjerne sterk mat. En indisk tikka masala varmer og gir et næringsrikt måltid. Å servere med salat er kanskje ikke tradisjonelt indisk, men gjør måltidet litt lettere og enda bedre!
Til 4 personer
500 g kyllingfilet
Marinade
1 løk
4 ss tomatpure
1 ts knust spisskummen
1 ts ingefærpulver
3 ss ferskpresset sitron
2 hvitløksfedd
1 ss olje
Masalasaus
1 ss smør
1 løk
2 hvitløksfedd
litt chilipulver
1 boks hermetiske tomater
2 dl kokosmelk
1 dl matyoghurt
1 ss finhakket mynte eller koriander
2 ss ferskpresset sintrojuice
1 ts garam masala (pepper, chilipulver, kanel, kardemomme, spisskummen, muskat, koriander og nellik)
Del kyllingen i rause biter, og lag marinade ved å helle kjøre ingrediensene til marinade med en hurtigmikser. Legg bitene i marinaden så lenge du har tid til. Stek kyllingen deretter på en bakeplate i ovnen på 250 grader i 10 minutter (til de er gjennomstekt).
Hakk løken og stek den i smøret. Tilsett finhakket hvitløk og chili og stek raskt sammen med løken. Tilsett tomater, yoghurt og kokosmelk og la det koke i 15 minutter. Tilsett den stekte kyllingen. Tilsett koriander, sitron og garam masala. Ha over på serveringsfat med litt koriander over og server med ris og en god salat.
En god yoghurtsaus kan du også godt lage av 1 dl matyoghurt, 2 ss ferskpresset sitronjuice, 1 ts akasiehonning og 1/4 strimlet agurk som blandes sammen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar