Helt ubeskjedent var jeg ganske stolt over fatet med lefseruller, litt spekemat og små melbatoasts med gåselever og kirsebær...
Flere oppskrifter etterhvert - her er en smakebit...
500 g oksekjøtt
500 g svinekjøtt
50-100 g chorizo (eller annen sterk pølse)
1 middels, finkuttet løk
1 ts muskatt
1 hvitløksfedd
1 ts persille
Olivenolje
Kvern kjøttet og bland det sammen med krydderet, og form til boller i passe størrelse. Av en merkelig grunn pleier de å begynne som små, og gradvis nå en vanlig kjøttkakestørrelse. Stek dem så i litt olivenolje. De kan godt være litt røde i midten og koke videre i tomatsausen. I alle fall om du har fått dem stramme nok.
Tomatsaus
1 stor løk
1 gul paprika
1 boks knuste tomater
1-2 hvitløksfedd
2 ss sherryeddik (ev. balsamico, hvitvinseddik eller smak til med litt rød eller hvit vin)
1 ss sukker
Olivenolje
Salt og pepper
Blank løken i olivenoljen og ha de øvrige (oppkuttede) grønnsakene og ingrediensene i kjelen. Kok opp og la kjøttbollene hvile til de er gjennomkokte i sausen. Smak det hele til med salt og pepper og server varmt.
Spansk tortilla
Bacalao
Fyllte tomater med valnøtter, persille, hvitløk, parmesan og brødrasp
Lignende oppskrifter finnes for eksempel i den utmerkede tapasboken "Tapas - små spanske munnfuller" fra Schibsted...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar